Császármorzsa 3

   

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg búzadara
  • 6 db tojás
  • 1 db citrom
  • 15 dkg mazsola
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 l tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl étolaj
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 2 dl édes fehérbor
  • lekvár

Elkészítés

  1. A bort kissé felmelegítjük, és az átmosott mazsolát beleáztatjuk, ebben hagyjuk kihűlni.
  2. A lisztet és a búzadarát összekeverjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk.
  4. A tojásfehérjéből és a cukor feléből kemény habot verünk, majd a hűtőbe tesszük.
  5. Keverőtálban a tojássárgáját a vajjal, reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a kristálycukor másik felével habosra verjük.
  6. Hozzákeverjük a búzadarát, a lisztet és a tejet.
  7. Csomómentesre összedolgozzuk, majd a fehérjehabot is óvatosan belekeverjük.
  8. Nagy méretű, magas falú serpenyőben vajat hevítünk és beleöntjük a masszát.
  9. Amint elkezd szilárdulni, egy lapátkanállal kevergetjük, szaggatjuk, amíg a morzsalékos állagot elérjük.
  10. Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk. (Story magazin)