Császármorzsa 4

Hozzávalók

0/12Hozzávalók

Elkészítés

0/10Utasítások
  • A bort kissé felmelegítjük, és az átmosott mazsolát beleáztatjuk, ebben hagyjuk kihűlni.
  • A lisztet és a búzadarát összekeverjük.
  • A tojásokat szétválasztjuk.
  • A tojásfehérjéből és a cukor feléből kemény habot verünk, majd a hűtőbe tesszük.
  • Keverőtálban a tojássárgáját a vajjal, reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a kristálycukor másik felével habosra verjük.
  • Hozzákeverjük a búzadarát, a lisztet és a tejet.
  • Csomómentesre összedolgozzuk, majd a fehérjehabot is óvatosan belekeverjük.
  • Nagy méretű, magas falú serpenyőben vajat hevítünk és beleöntjük a masszát.
  • Amint elkezd szilárdulni, egy lapátkanállal kevergetjük, szaggatjuk, amíg a morzsalékos állagot elérjük.
  • Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Story magazin recept