Hozzávalók
Elkészítés
- A bort kissé felmelegítjük, és az átmosott mazsolát beleáztatjuk, ebben hagyjuk kihűlni.
- A lisztet és a búzadarát összekeverjük.
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A tojásfehérjéből és a cukor feléből kemény habot verünk, majd a hűtőbe tesszük.
- Keverőtálban a tojássárgáját a vajjal, reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a kristálycukor másik felével habosra verjük.
- Hozzákeverjük a búzadarát, a lisztet és a tejet.
- Csomómentesre összedolgozzuk, majd a fehérjehabot is óvatosan belekeverjük.
- Nagy méretű, magas falú serpenyőben vajat hevítünk és beleöntjük a masszát.
- Amint elkezd szilárdulni, egy lapátkanállal kevergetjük, szaggatjuk, amíg a morzsalékos állagot elérjük.
- Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Story magazin recept