Futtassuk fel az élesztőt a langyos cukros tejjel.
5 dkg kivételével, töltsük egy tálba a lisztet és a felfuttatott élesztőt, adjunk hozzá egy tojást, 5 dkg szobahőmérsékletű margarint, a langyos vizet, a sót, és kézzel vagy robotgéppel dagasszuk simára.
Nyomkodjuk a tésztát olajjal kikent szögletes formába, és pihentessük egy órát a hűtőben.
Az 5 dkg lisztet és a 15 dkg margarint gyúrjuk össze, és két műanyag fólia között kb. 1 cm vastag téglalapra nyújtsuk ki, majd a fóliával együtt tegyük a hűtőbe.
Lisztezzük be a munkalapot, nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centi vastag, négyszög alakú darabra.
Tegyük rá a margarinlapot, és minden oldalról hajtsuk rá a tésztát.
Nyújtsuk ki, majd hajtogassuk háromszor, és egy órára ismét tegyük a hűtőbe.
Nyújtsuk a tésztát kb. 3 mm vastagra, a hosszabbik oldalával párhuzamosan vágjuk félbe, és a tésztacsíkokat osszuk 5-5 háromszögre.
Mindegyik tetejét kenjük meg olajjal.
A tésztát kifli alakúra feltekerjük, megkenjük a felvert tojással, előmelegített sütőben öt percig 220 fokon (légkeveréses 200 fok), majd a hőmérsékletet visszavéve kb. 15 percig sütjük. (Feltekerés előtt a kifliket ízlés szerinti töltelékkel - lekvár, nutella, mák, sajt, sonka, stb. - is megtölthetjük.)