Citromos madeleine

Hozzávalók

0/7Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A formákat - a szlikonformát nem szükséges - kikenjük olvasztott vajjal, és hűtőben dermesztjük a tészta elkészültéig. A tésztához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral 6-8 percig habosítjuk robotgéppel.
  • Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a sóval elkevert liszt felét, és óvatosan, laza mozdulatokkal összekeverjük. Végül a liszt másik felét és az olvasztott vajat is belekeverjük.
  • A kész tésztával 2/3-ad részig megtöltjük a speciális madeleine-formákat, és előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük. Ha a szélei elkezdenek barnulni, kis is vehetjük őket. Ebből a tésztamennyiségből 20 darab süti készül. Kihűlés után porcukorral megszórva tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/2013/06/13/citromos_madeleine