Citromos-kapris csirkemell

Citromos-kapris csirkemell

Hozzávalók

0/15Hozzávalók

Elkészítés

0/9Utasítások
  • A csirkemellről a bőrét eltávolítjuk, majd 4 szeletre vágjuk.
  • A lisztet a reszelt sajttal elkeverjük, megforgatjuk benne a csirkeszeleteket.
  • 1 evőkanál vajon és 1 evőkanál olíva olajon mindkét oldalukat megsütjük.
  • A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a megmaradt vajat és olajat, majd az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta.
  • Utána hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd felöntjük a borral, mellyel 4-5 percig főzzük.
  • Ezután hozzáadjuk a kapribogyót, citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Majd beleöntjük a tejszínt.
  • A keményítőt néhány kanál hideg vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a szószt.
  • A félretett csirkeszeleteket a szószba tesszük - ha túl sűrű lenne kevés tejszínt, ha pedig híg kevés keményítőt adunk hozzá - és összerottyantjuk.
  • Rizzsel tálaljuk, tetejét apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.
Mennyiség: 1 személyre