
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemellről a bőrét eltávolítjuk, majd 4 szeletre vágjuk.
- A lisztet a reszelt sajttal elkeverjük, megforgatjuk benne a csirkeszeleteket.
- 1 evőkanál vajon és 1 evőkanál olíva olajon mindkét oldalukat megsütjük.
- A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a megmaradt vajat és olajat, majd az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta.
- Utána hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd felöntjük a borral, mellyel 4-5 percig főzzük.
- Ezután hozzáadjuk a kapribogyót, citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Majd beleöntjük a tejszínt.
- A keményítőt néhány kanál hideg vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a szószt.
- A félretett csirkeszeleteket a szószba tesszük - ha túl sűrű lenne kevés tejszínt, ha pedig híg kevés keményítőt adunk hozzá - és összerottyantjuk.
- Rizzsel tálaljuk, tetejét apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.
Mennyiség:
1 személyre