A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral, a sütőporral elkevert liszttel, a melegvízzel habosra keverjük, majd óvatosan összevegyítjük a felvert fehérjehabbal.
A piskótamassza egyharmadát különvesszük, és csomómentesre keverjük el benne kakaóport.
Egy kb. 20x30 cm-es magasabb falu tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a sárga tésztát, majd "foltosan" a tetejére kanalazzuk a kakaósat. A tepsit az asztal lapjához ütögetve a tészta tetejét elsimítjuk. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a citromkrémet, melyhez a pudingport a tejjel, a négy evőkanál kristálycukorral sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a citrom reszelt héját és levét.
A kihűlt tésztalapot vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, melyből hagyunk a tetejére is, végül kandírozott citromhéjjal, vagy citronát kockákkal díszítjük.