Citromos bociszelet

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 8 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 40 dkg kristálycukor
  • 8 evőkanál meleg víz
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • a krémhez:

  • 25 dkg Ráma margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tasak tejszínízű pudingpor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 dl tej
  • 1 db citrom
  • a díszítéshez:

  • kandírozott citromhéj vagy citronát

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral, a sütőporral elkevert liszttel, a melegvízzel habosra keverjük, majd óvatosan összevegyítjük a felvert fehérjehabbal.
  2. A piskótamassza egyharmadát különvesszük, és csomómentesre keverjük el benne kakaóport.
  3. Egy kb. 20x30 cm-es magasabb falu tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a sárga tésztát, majd "foltosan" a tetejére kanalazzuk a kakaósat. A tepsit az asztal lapjához ütögetve a tészta tetejét elsimítjuk. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Közben elkészítjük a citromkrémet, melyhez a pudingport a tejjel, a négy evőkanál kristálycukorral sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a citrom reszelt héját és levét.
  5. A kihűlt tésztalapot vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, melyből hagyunk a tetejére is, végül kandírozott citromhéjjal, vagy citronát kockákkal díszítjük.
Recept megjegyzései

kb. 15 szelet/6 224 kcal, 1 szelet/415 kcal