Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
- a díszítéshez:
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral, a sütőporral elkevert liszttel, a melegvízzel habosra keverjük, majd óvatosan összevegyítjük a felvert fehérjehabbal.
- A piskótamassza egyharmadát különvesszük, és csomómentesre keverjük el benne kakaóport.
- Egy kb. 20x30 cm-es magasabb falu tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a sárga tésztát, majd "foltosan" a tetejére kanalazzuk a kakaósat. A tepsit az asztal lapjához ütögetve a tészta tetejét elsimítjuk. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben megsütjük.
- Közben elkészítjük a citromkrémet, melyhez a pudingport a tejjel, a négy evőkanál kristálycukorral sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a citrom reszelt héját és levét.
- A kihűlt tésztalapot vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, melyből hagyunk a tetejére is, végül kandírozott citromhéjjal, vagy citronát kockákkal díszítjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 15 szelet/6 224 kcal, 1 szelet/415 kcal