Cigánypecsenye
Hozzávalók
-
1
kg
csont nélküli sertés tarja
-
füstölt szalonna
-
só
-
őrölt bors
-
fokhagyma
-
olaj
-
liszt
-
pirospaprika
Elkészítés
-
A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és mindegyiket bekenjük 2-3 evőkanál olajban elkevert 5-6 gerezd reszelt fokhagymával.
-
1-2 órát fóliával letakarva állni hagyjuk. (Nyugodtan el lehet készíteni előző nap este is.)
-
Lisztet kevés pirospaprikával elkeverünk, megforgatjuk benne a húsokat, és kevés olajban elősütjük őket.
-
Majd az elősütött hússzeleteket tepsibe sorakoztatjuk, mindegyik tetejére bevagdosott szalonnaszeletet fektetünk, és fóliával letakarva, 180 fokra előmelegített sütőben, 20 percet sütjük.
-
Ekkor a fóliát levéve addig folytatjuk a sütést, amíg a szalonna a hús tetején megpirul. (Ha a sütőnknek van grill fokozata, azt használjuk a pirításhoz.)