Cigánypecsenye

Hozzávalók

  • 1 kg csont nélküli sertés tarja
  • füstölt szalonna
  • őrölt bors
  • fokhagyma
  • olaj
  • liszt
  • pirospaprika

Elkészítés

  1. A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és mindegyiket bekenjük 2-3 evőkanál olajban elkevert 5-6 gerezd reszelt fokhagymával.
  2. 1-2 órát fóliával letakarva állni hagyjuk. (Nyugodtan el lehet készíteni előző nap este is.)
  3. Lisztet kevés pirospaprikával elkeverünk, megforgatjuk benne a húsokat, és kevés olajban elősütjük őket.
  4. Majd az elősütött hússzeleteket tepsibe sorakoztatjuk, mindegyik tetejére bevagdosott szalonnaszeletet fektetünk, és fóliával letakarva, 180 fokra előmelegített sütőben, 20 percet sütjük.
  5. Ekkor a fóliát levéve addig folytatjuk a sütést, amíg a szalonna a hús tetején megpirul. (Ha a sütőnknek van grill fokozata, azt használjuk a pirításhoz.)