Cigánypecsenye

Cigánypecsenye

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és mindegyiket bekenjük 2-3 evőkanál olajban elkevert 5-6 gerezd reszelt fokhagymával.
  • 1-2 órát fóliával letakarva állni hagyjuk. (Nyugodtan el lehet készíteni előző nap este is.)
  • Lisztet kevés pirospaprikával elkeverünk, megforgatjuk benne a húsokat, és kevés olajban elősütjük őket.
  • Majd az elősütött hússzeleteket tepsibe sorakoztatjuk, mindegyik tetejére bevagdosott szalonnaszeletet fektetünk, és fóliával letakarva, 180 fokra előmelegített sütőben, 20 percet sütjük.
  • Ekkor a fóliát levéve addig folytatjuk a sütést, amíg a szalonna a hús tetején megpirul. (Ha a sütőnknek van grill fokozata, azt használjuk a pirításhoz.)
Mennyiség: 1 személyre