Csilis bab 6

Hozzávalók

  • 40 dkg sertéshús
  • 2 doboz vörösbab konzerv
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 1/2 l sűrített paradicsomlé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál cukor (elmaradhat)
  • csili (ízlés szerint)
  • majoránna
  • oregáno
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre dinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott húst, a lereszelt fokhagymát, kicsit pirítjuk. Beleszórjuk a pirospaprikát, elkeverjük és felöntjük a paradicsomlével, végül beletesszük a fűszereket: sót, borsot, majorannát, oregánót, chilit és ha kicsit édesebben szeretjük a cukrot.
  3. A konzerveket kinyitjuk, a levet leöntjük, és szűrőbe téve átmossuk.
  4. Mkor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a babot és a kukoricát, és kb. még egy negyedórán keresztül főzzük. (Ha a levét nagyon elfőné, vízzel pótoljuk.)