Csilis bab 6
Hozzávalók
-
40
dkg
sertéshús
-
2
doboz
vörösbab konzerv
-
1
doboz
kukorica konzerv
-
1/2
l
sűrített paradicsomlé
-
1
fej
vöröshagyma
-
2
gerezd
fokhagyma
-
1
evőkanál
pirospaprika
-
2
evőkanál
olaj
-
1
kiskanál
cukor
(elmaradhat)
-
csili
(ízlés szerint)
-
majoránna
-
oregáno
-
só
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre dinszteljük.
-
Hozzáadjuk a felkockázott húst, a lereszelt fokhagymát, kicsit pirítjuk. Beleszórjuk a pirospaprikát, elkeverjük és felöntjük a paradicsomlével, végül beletesszük a fűszereket: sót, borsot, majorannát, oregánót, chilit és ha kicsit édesebben szeretjük a cukrot.
-
A konzerveket kinyitjuk, a levet leöntjük, és szűrőbe téve átmossuk.
-
Mkor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a babot és a kukoricát, és kb. még egy negyedórán keresztül főzzük. (Ha a levét nagyon elfőné, vízzel pótoljuk.)