Csilis bab 5

Chilis bab 5

Hozzávalók

0/20Hozzávalók
  • egyéb fűszerek tetszés szerint:

Elkészítés

0/13Utasítások
  • A babot előző este beáztatjuk.
  • Másnap annyi vízzel, amennyi jól ellepi, feltesszük főni.
  • Hozzáadjuk az egészben hagyott kolozsvári szalonnát, babérlevelet, 3 gerezd fokhagymát, és - amennyiben szükséges - megsózzuk.
  • Félpuhára főzzük.
  • Kevés olajban az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzákeverjük a kis kockákra vágott húst, melyet fehéredésig pirítunk.
  • Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, mellyel még egy kicsit pirítjuk.
  • Hozzáöntjük a paradicsom konzervet és a ketchupot. (Az egész paradicsomokat vágjuk kissé össze.)
  • Ízesítjük sóval, borssal, az egyéb fűszerekkel.
  • Fedő alatt főzzük, mikor a levét már kissé elfőtte, beleöntjük a vörösbort.
  • Félpuhára főzzük, az elpárolgott folyadékot folyamatosan borral vagy vízzel pótoljuk.
  • Ha a bab félpuha leszűrjük, a húshoz keverjük, és az egészet puhára főzzük.
  • Mielőtt teljesen megpuhulna a hús és a bab, hozzákeverjük a leszűrt kukoricát és az apróra vágott koriandert/petrezselymet.
  • Tálaláskor a kolozsvári szalonnát vékonyan felszeletelve helyezzük a csilis babra.
Mennyiség: 1 személyre