Hozzávalók
- egyéb fűszerek tetszés szerint:
Elkészítés
- A babot előző este beáztatjuk.
- Másnap annyi vízzel, amennyi jól ellepi, feltesszük főni.
- Hozzáadjuk az egészben hagyott kolozsvári szalonnát, babérlevelet, 3 gerezd fokhagymát, és - amennyiben szükséges - megsózzuk.
- Félpuhára főzzük.
- Kevés olajban az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzákeverjük a kis kockákra vágott húst, melyet fehéredésig pirítunk.
- Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, mellyel még egy kicsit pirítjuk.
- Hozzáöntjük a paradicsom konzervet és a ketchupot. (Az egész paradicsomokat vágjuk kissé össze.)
- Ízesítjük sóval, borssal, az egyéb fűszerekkel.
- Fedő alatt főzzük, mikor a levét már kissé elfőtte, beleöntjük a vörösbort.
- Félpuhára főzzük, az elpárolgott folyadékot folyamatosan borral vagy vízzel pótoljuk.
- Ha a bab félpuha leszűrjük, a húshoz keverjük, és az egészet puhára főzzük.
- Mielőtt teljesen megpuhulna a hús és a bab, hozzákeverjük a leszűrt kukoricát és az apróra vágott koriandert/petrezselymet.
- Tálaláskor a kolozsvári szalonnát vékonyan felszeletelve helyezzük a csilis babra.
Mennyiség:
1 személyre