
Hozzávalók
- fűszerek:
Elkészítés
- A vöröshagymát apróra vágjuk, és a felhevített olajon üvegesre sütjük.
- Hozzáadjuk a darált húst, a felaprózott fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg a hús az élénkpiros színét elveszti. Levesszük a tűzről, ízesítjük a fűszerekkel, jól elkeverjük, majd ráöntjük a hámozott paradicsomokat a levével együtt, végül belekeverjük a kisebb kockákra vágott paprikát.
- Akkora méretű jénaiba/tepsibe/sütőtálba öntjük, hogy kb. félig legyen tele, és 170 fokra előmelegített sütőben, lefedve, kb. másfél órát sütjük.
- Ekkor hozzáadjuk a leszűrt bab- és kukorica konzervet, és fedő nélkül még egy félórát sütjük. (Ha esetleg a folyadék elfőtt volna alóla, pótoljuk egy kevés vízzel.)
- Friss kenyérrel tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
5 adag/2260, 1 adag/452 kcal