Calzone (Töltött pizza)

Calzone (Töltött pizza)

Hozzávalók

0/20Hozzávalók
    a töltelékhez:
  • a tésztához:
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/12Utasítások
  • A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk.
  • Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, 1-2 percig együtt pároljuk, majd megszórjuk a szeletekre vágott gombával.
  • Sózzuk, borsozzuk, és zsírjára pirítjuk.
  • Felöntjük a sűrített paradicsomlével, hozzáadjuk a ketchup-öt, valamint a fűszereket. 10 perc alatt összefőzzük a mártást, majd egyneművé turmixoljuk.
  • A sajtot kockára vágjuk, a sonkát felcsíkozzuk.
  • A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  • Ha megkelt 10 darabra vágjuk, és kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk.
  • A paradicsommártásból az egyik felére simítunk, szórunk rá a sajtból és a sonkából.
  • Ráhajtjuk a tészta másik felét, és a szélét körben visszahajtogatjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  • Sütőpapírral kibélelt tepsin ismét kb. félórát kelesztjük.
  • Lekenjük a felvert tojással, tetejét villával megszúrjuk, hogy a gőz távozni tudjon.
  • 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt, szép pirosra sütjük.
Mennyiség: 1 személyre