
Hozzávalók
-
a töltelékhez:
- a tésztához:
- a kenéshez:
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk.
- Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, 1-2 percig együtt pároljuk, majd megszórjuk a szeletekre vágott gombával.
- Sózzuk, borsozzuk, és zsírjára pirítjuk.
- Felöntjük a sűrített paradicsomlével, hozzáadjuk a ketchup-öt, valamint a fűszereket. 10 perc alatt összefőzzük a mártást, majd egyneművé turmixoljuk.
- A sajtot kockára vágjuk, a sonkát felcsíkozzuk.
- A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt 10 darabra vágjuk, és kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk.
- A paradicsommártásból az egyik felére simítunk, szórunk rá a sajtból és a sonkából.
- Ráhajtjuk a tészta másik felét, és a szélét körben visszahajtogatjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
- Sütőpapírral kibélelt tepsin ismét kb. félórát kelesztjük.
- Lekenjük a felvert tojással, tetejét villával megszúrjuk, hogy a gőz távozni tudjon.
- 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt, szép pirosra sütjük.
Mennyiség:
1 személyre