Caesarino saláta
Hozzávalók
-
1
fej
jégsaláta
(kisebb)
-
2
db
paradicsom
(kisebb)
-
1
db
kígyóuborka
-
1/2
doboz
fetasajt
-
1
evőkanál
kapribogyó
-
2
db
főtt tojás
-
1
db
zsemle
-
2
gerezd
fokhagyma
az öntethez:
-
1
db
tojás
-
1
teáskanál
mustár
(ha van dijoni)
-
1,25
dl
olíva- vagy napraforgó olaj
-
2-3
evőkanál
citromlé
-
5
dkg
frissen reszelt sajt
(ha van parmezán)
-
2
gerezd
fokhagyma
-
só
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A zsemlét kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk, a pirítás végén rászórjuk a 2 gerezd apróra összevágott fokhagymát, mellyel nagyon rövid ideig sütjük.
-
Az öntet hozzávalóit botmixerrel majonéz sűrűségűre keverjük.
-
A saláta hozzávalóit megtisztítjuk, a jégsalátát felszeleteljük, a paradicsomot, kígyóuborkát, tojást, Feta sajtot kis kockákra vágjuk, összekeverjük, rászórjuk a kapribogyót és a zsemlekockákat.
-
Csak tálalás előtt tesszük rá az öntetet.