Caesarino saláta

Hozzávalók

  • 1 fej jégsaláta (kisebb)
  • 2 db paradicsom (kisebb)
  • 1 db kígyóuborka
  • 1/2 doboz fetasajt
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 2 db főtt tojás
  • 1 db zsemle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • az öntethez:

  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál mustár (ha van dijoni)
  • 1,25 dl olíva- vagy napraforgó olaj
  • 2-3 evőkanál citromlé
  • 5 dkg frissen reszelt sajt (ha van parmezán)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A zsemlét kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk, a pirítás végén rászórjuk a 2 gerezd apróra összevágott fokhagymát, mellyel nagyon rövid ideig sütjük.
  2. Az öntet hozzávalóit botmixerrel majonéz sűrűségűre keverjük.
  3. A saláta hozzávalóit megtisztítjuk, a jégsalátát felszeleteljük, a paradicsomot, kígyóuborkát, tojást, Feta sajtot kis kockákra vágjuk, összekeverjük, rászórjuk a kapribogyót és a zsemlekockákat.
  4. Csak tálalás előtt tesszük rá az öntetet.