Burgonyás kenyér 3

Burgonyás kenyér 3

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/8Utasítások
  • A kenyér hozzávalóit géppel vagy kézzel bedagasztjuk.
  • A kissé lágy tésztát kelesztőtálba tesszük, belisztezzük, és letakarva félórát kelesztjük.
  • Ekkor gyengéden átgyúrjuk, visszatesszük a tálba, és letakarva tovább kelesztjük.
  • Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán kettéosztjuk.
  • Hosszúkás cipókat formázunk belőle, és egy-egy püspökkenyér formába helyezzük. (Én szilikon formát használtam.)
  • Letakarva kb. másfél órát újra kelesztjük.
  • A sütőt 210 fokra melegítjük, a megkelt kenyerek tetejét pengével bevágjuk, vízzel megpermetezzük, és a sütőbe helyezzük. Kb. 35 perc alatt szép pirosra sülnek.
  • Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Mennyiség: 1 személyre