Hozzávalók
Elkészítés
- A kenyér hozzávalóit géppel vagy kézzel bedagasztjuk.
- A kissé lágy tésztát kelesztőtálba tesszük, belisztezzük, és letakarva félórát kelesztjük.
- Ekkor gyengéden átgyúrjuk, visszatesszük a tálba, és letakarva tovább kelesztjük.
- Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán kettéosztjuk.
- Hosszúkás cipókat formázunk belőle, és egy-egy püspökkenyér formába helyezzük. (Én szilikon formát használtam.)
- Letakarva kb. másfél órát újra kelesztjük.
- A sütőt 210 fokra melegítjük, a megkelt kenyerek tetejét pengével bevágjuk, vízzel megpermetezzük, és a sütőbe helyezzük. Kb. 35 perc alatt szép pirosra sülnek.
- Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Mennyiség:
1 személyre