Burgonyaleves

Hozzávalók

  • 50 dkg tisztított burgonya
  • 1 csokor zellerzöld
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 kiskanál ételízesítő vagy 2 db leveskocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • füstölt szalonnabőr (ha van otthon)
  • piros paprika
  • tejföl (elhagyható)

Elkészítés

  1. A burgonyát kockákra vágjuk, és 2 l vízben feltesszük főzni. Ha felforrt, a hőfokot kiesebbre állítjuk, a leveshez adjuk a zöldpaprikát, paradicsomot, zellerzöldet, szalonnabőrkét és az ételízesítőt/leveskockát is. Ízlés szerint sózzuk.
  2. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk. Az olajjal, liszttel és hagymával rántást készítünk, rászórjuk a pirospaprikát, egy pohár hideg vízzel, csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a levest.
  3. A szalonna bőrkét, zellerzöldet, paradicsomot és zöldpaprikát kiemeljük a levesből, és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. 
  4. Aki szereti tálaláskor tejfölt is kínálhat hozzá.  
Recept megjegyzései

Összesen: 846 kcal (tejföl nélkül), 1 adag/141 kcal