Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát kockákra vágjuk, és 2 l vízben feltesszük főzni. Ha felforrt, a hőfokot kiesebbre állítjuk, a leveshez adjuk a zöldpaprikát, paradicsomot, zellerzöldet, szalonnabőrkét és az ételízesítőt/leveskockát is. Ízlés szerint sózzuk.
- Közben a vöröshagymát apróra vágjuk. Az olajjal, liszttel és hagymával rántást készítünk, rászórjuk a pirospaprikát, egy pohár hideg vízzel, csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a levest.
- A szalonna bőrkét, zellerzöldet, paradicsomot és zöldpaprikát kiemeljük a levesből, és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
- Aki szereti tálaláskor tejfölt is kínálhat hozzá.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Összesen: 846 kcal (tejföl nélkül), 1 adag/141 kcal