Burgonyaleves

Burgonyaleves

Hozzávalók

0/13Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A burgonyát kockákra vágjuk, és 2 l vízben feltesszük főzni. Ha felforrt, a hőfokot kiesebbre állítjuk, a leveshez adjuk a zöldpaprikát, paradicsomot, zellerzöldet, szalonnabőrkét és az ételízesítőt/leveskockát is. Ízlés szerint sózzuk.
  • Közben a vöröshagymát apróra vágjuk. Az olajjal, liszttel és hagymával rántást készítünk, rászórjuk a pirospaprikát, egy pohár hideg vízzel, csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a levest.
  • A szalonna bőrkét, zellerzöldet, paradicsomot és zöldpaprikát kiemeljük a levesből, és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. 
  • Aki szereti tálaláskor tejfölt is kínálhat hozzá.  
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Összesen: 846 kcal (tejföl nélkül), 1 adag/141 kcal