
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
- Leszűrjük, és burgonyanyomóval összetörjük.
- Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- A lisztet összegyúrjuk a tojássárgájával, a puha vajjal, és a felfuttatott élesztővel, végül összedolgozzuk az áttört burgonyával és a sóval.
- Letakarva, langyos helyen 1 órát kelesztjük.
- A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kb. 3 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle.
- A tésztát bő, forró olajban kisütjük, de egyszerre csak néhány darabot teszünk a serpenyőbe, mert sülés közben a fánkok megnőnek.
- Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
- Mártásos húsok mellé, köretként kínáljuk.
Mennyiség:
1 személyre