Burgonyafánk

Burgonyafánk

Hozzávalók

0/9Hozzávalók

Elkészítés

0/9Utasítások
  • A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
  • Leszűrjük, és burgonyanyomóval összetörjük.
  • Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  • A lisztet összegyúrjuk a tojássárgájával, a puha vajjal, és a felfuttatott élesztővel, végül összedolgozzuk az áttört burgonyával és a sóval.
  • Letakarva, langyos helyen 1 órát kelesztjük.
  • A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kb. 3 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle.
  • A tésztát bő, forró olajban kisütjük, de egyszerre csak néhány darabot teszünk a serpenyőbe, mert sülés közben a fánkok megnőnek.
  • Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
  • Mártásos húsok mellé, köretként kínáljuk.
Mennyiség: 1 személyre