Burgonya gratin

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és egyenletes, 3-4 milliméter vastag karikákra vágjuk. Keverjük össze a tejszínt a tejjel, reszeljük bele a fokhagymát, ízesítsük a szerencsedióval.
  • Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal. A karikákat halpikkelyszerűen egyesével, kis átfedéssel fektessük a tálba. Ha leraktunk egy réteget, sózzuk, borsozzuk. Így rétegeljük, amíg a burgonya végére érünk.
  • A tetejére lassan csorgatva öntsük rá a tejszínt. Ügyeljünk arra, hogy mindenhova jusson, a réseken leszivárogjon a szeletek közé. Annyit locsoljunk rá, hogy a burgonyát teljesen elfedje. Ha szükséges, kevés tejjel utánapótolhatjuk.
  • 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Amennyiben a teteje hamar barnulni kezd, csökkentsük a hőmérsékletet. Forrón tálaljuk. Egy igazán különleges és ízletes köret sültekhez, halakhoz és vagdaltakhoz.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

https://www.horvathrozi.hu/receptek/burgonya-gratin