Bundás zsemle gazdagon

Bundás zsemle gazdagon

Hozzávalók

0/8Hozzávalók
  • a sütéshez:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • Mindegyik zsemlét 4-4 szeletre vágjuk, tetejüket lehelet vékonyan vajjal (margarinnal) megkenjük.
  • A 8 szeletre egy-egy vékony sonkaszeletet helyezünk, amelyet a zsemleszelet méretéhez igazítunk.
  • A sonkás szeletekre ráborítjuk a másik nyolc szeletet, és jól lenyomkodjuk.
  • A sajtot lereszeljük, és belekeverjük a felvert tojásokba, melyet sóval és reszelt szerecsendióval ízesítünk.
  • A sajtos tojásba a zsemleszeleteket megmártjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük.
  • A bundás zsemléket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Frissen, melegen fogyasztjuk.
Mennyiség: 1 személyre