Hozzávalók
Elkészítés
- A hozzávalókat kenyérsütőgépben megdagasztjuk, majd tálba téve, langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és egy-egy veknit készítünk belőle.
- Letakarva ismét - kb. félórát - kelesztjük.
- Ekkor a tetejüket pengével bevágjuk, és kettesével nagyobb méretű sütőzacskóba helyezzük őket, és ismét 15-20 percet kelesztjük.
- Közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük.
- A zacskókba vizet permetezünk, és a zacskók száját a kenyérkék alá hajtjuk.
- Sütőbe tesszük, és kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
- A zacskókat ollóval felvágjuk, és a kenyereket 3-5 percre visszatesszük a sütőbe.
- A sütőből kivéve mindegyiket vízzel lekenjük.
Mennyiség:
1 személyre