Brownie dupla csokis

Hozzávalók

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg kakaópor
  • 30 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 rúd vanília (vagy 1 fiola vanília aroma)
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 cl rum
  • 1 csipet
  • a csokimázhoz:

  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg kakaópor
  • 1/2 rúd vanília (vagy 1/2 fiola vanília aroma)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 teáskanál víz
  • 2 teáskanál méz
  • 1/2 teáskanál ecet (hogy a máznak szép fénye legyen)

Elkészítés

  1. A vajat és az összetördelt étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk.
  2. A porcukrot elkeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a kikapart vaníliát vagy a vanília aromát, az olvasztott csokit és a vajat, majd a liszttel elkevert kakaóport és a sót. A jól kikevert masszát egy sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt, kb. 18*24 cm-es tepsibe öntjük, és 170 fokra (légkeveréses) előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  3. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a csokimázat. A vajat cukorral, vízzel és mézzel, vízgőz felett megolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a kakaóport, a vaníliát és végül az ecetet. A mázat a kihűlt tésztára kenjük, és ha megdermedt, a süteményt forró vízbe mártott késsel kockákra szeleteljük.