Brownie dupla csokis
Hozzávalók
-
10
dkg
étcsokoládé
-
3
dkg
kakaópor
-
30
dkg
porcukor
-
4
db
tojás
-
10
dkg
vaj
-
1
rúd
vanília
(vagy 1 fiola vanília aroma)
-
15
dkg
liszt
-
1/2
cl
rum
-
1
csipet
só
a csokimázhoz:
-
5
dkg
vaj
-
2
dkg
kakaópor
-
1/2
rúd
vanília
(vagy 1/2 fiola vanília aroma)
-
15
dkg
porcukor
-
1
teáskanál
víz
-
2
teáskanál
méz
-
1/2
teáskanál
ecet
(hogy a máznak szép fénye legyen)
Elkészítés
-
A vajat és az összetördelt étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk.
-
A porcukrot elkeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a kikapart vaníliát vagy a vanília aromát, az olvasztott csokit és a vajat, majd a liszttel elkevert kakaóport és a sót. A jól kikevert masszát egy sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt, kb. 18*24 cm-es tepsibe öntjük, és 170 fokra (légkeveréses) előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
-
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a csokimázat. A vajat cukorral, vízzel és mézzel, vízgőz felett megolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a kakaóport, a vaníliát és végül az ecetet. A mázat a kihűlt tésztára kenjük, és ha megdermedt, a süteményt forró vízbe mártott késsel kockákra szeleteljük.