
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát lobogó, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük és egy tepsire terítjük. Sózzuk, összekeverjük 1-2 ek olajjal, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, közben néhányszor átkeverjük.
- Amíg a burgonya sül, közepesen forró serpenyőben zsírjára sütjük a felszeletelt szalonnát. Szűrőkanállal emeljük ki a serpenyőből. Magas lángon a zsíron pirítsuk meg minden oldalán a húst, közben az edényt rázogassuk, hogy egyenletesen tudjon sülni. Pirítsuk körülbelül 4-5 percig, majd szedjük ki a serpenyőből.
- A visszamaradt zsiradékon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, folyamatos keverés közben ezzel is dinszteljük még egy percig.
- Tegyük vissza a serpenyőbe a szalonnát, a húst, forgassuk össze a brassói fűszerkeverékkel, öntsünk hozzá kb. 1 deci vizet. Forraljuk 3-4 percig, amíg a szaft besűrűsödik, majd forgassuk össze az elkészült burgonyával, végül a finomra vágott petrezselyemmel.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
https://www.horvathrozi.hu/receptek/brassoi-apropecsenye