Borsos tokány

Borsos tokány

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A sertéscombot megmossuk, és ujjnyi vékony csíkokra vágjuk.
  • A füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, a pörcöt kiszedjük.
  • A visszamaradt szalonnazsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd rászórjuk a húst, amelyet fehéredésig pirítunk rajta. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot (paradicsompürét) és a szintén felkockázott paprikát (Piros Aranyat). Jól elkeverjük, felöntjük a borral, sózzuk és a szokásosnál bővebben megborsozzuk.
  • A húst fedő alatt addig pároljuk, amíg megpuhul. A főzés közben elpárolgott folyadékot vízzel/borral folyamatosan pótoljuk. Amikor a hús megpuhult zsírjára sütjük, rászórjuk a félretett szalonnapörcöt, egy kevés vizet/bort aláöntve néhány perc alatt újból sűrűre pároljuk.
  • Főtt rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

3 adag/2 034 kcal, 1 adag/678 kcal