Bőrös malacsült

Hozzávalók

  • 1,5 kg bőrös malachús
  • 10 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • őrölt kömény (esetleg csilipor)
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • a kenegetéshez:

  • 1 pohár húsalaplé (ha nincs, akkor víz)
  • 1 pohár sör
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés

  1. A malachús bőrét bevagdossuk, öt fokhagymagerezdet szeletekre vágunk, és megspékeljük vele a húst. A maradék öt gerezd fokhagymát lereszeljük, és az olajjal, valamint az őrölt borssal és köménnyel (csiliporral) elkeverjük, és bedörzsöljük vele a malachúst.
  2. A húst egy napot pácoljuk. A pácból kivéve, papírtörlővel szárazra töröljük, sóval bedörzsöljük.
  3. A húsalaplevet (vizet) tepsibe öntjük, a húst, - bőrével felfelé - belefektetjük, mellétesszük a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát. Fóliával lefedve, 170 fokon puhára sütjük (kb. két óra).
  4. A fóliát levéve róla, a pecsenyelevet leöntjük, majd a sütő hőfokát magasabbra állítjuk, és a mézzel elkevert sörrel kenegetve, ropogós pirosra sütjük.
  5. Hagymás, tört burgonyával és pirított savanyú káposztával tálaljuk.
Recept megjegyzései

6 adag/4910 kcal, 1 adag/818 kcal