Hozzávalók
- a kenegetéshez:
Elkészítés
- A malachús bőrét bevagdossuk, öt fokhagymagerezdet szeletekre vágunk, és megspékeljük vele a húst. A maradék öt gerezd fokhagymát lereszeljük, és az olajjal, valamint az őrölt borssal és köménnyel (csiliporral) elkeverjük, és bedörzsöljük vele a malachúst.
- A húst egy napot pácoljuk. A pácból kivéve, papírtörlővel szárazra töröljük, sóval bedörzsöljük.
- A húsalaplevet (vizet) tepsibe öntjük, a húst, - bőrével felfelé - belefektetjük, mellétesszük a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát. Fóliával lefedve, 170 fokon puhára sütjük (kb. két óra).
- A fóliát levéve róla, a pecsenyelevet leöntjük, majd a sütő hőfokát magasabbra állítjuk, és a mézzel elkevert sörrel kenegetve, ropogós pirosra sütjük.
- Hagymás, tört burgonyával és pirított savanyú káposztával tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
6 adag/4910 kcal, 1 adag/818 kcal