Bőrös karaj sörben sütve
Hozzávalók
-
1,5
kg
bőrös karaj
-
1
doboz
sör
-
15
dkg
füstölt szalonna
-
só
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A karaj bőrét négyzethálósan beírdaljuk. A szalonnaszeleteket szintén kakastaréjszerűen bevagdossuk, és egy mélyebb edény alját kibéleljük vele. A húsba bedörzsöljük a fűszereket, és a szalonnaszeletekre fektetjük bőrével felfelé.
-
Kis vizet aláöntve. sörrel meglocsoljuk, és fedő alatt nagy lángon sütni kezdjük. Miközben sül és puhul, egy kevés sört locsolunk rá, ezt a műveletet többször megismételjük. Ha a hús már teljesen megpuhult, a fedőt levesszük, utoljára sörrel meglocsoljuk, és alacsonyabb fokozaton szafttal öntözve, a karaj bőrét ropogósra pirítjuk.