Bőrös karaj sörben sütve

Hozzávalók

  • 1,5 kg bőrös karaj
  • 1 doboz sör
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A karaj bőrét négyzethálósan beírdaljuk. A szalonnaszeleteket szintén kakastaréjszerűen bevagdossuk, és egy mélyebb edény alját kibéleljük vele. A húsba bedörzsöljük a fűszereket, és a szalonnaszeletekre fektetjük bőrével felfelé.
  2. Kis vizet aláöntve. sörrel meglocsoljuk, és fedő alatt nagy lángon sütni kezdjük. Miközben sül és puhul, egy kevés sört locsolunk rá, ezt a műveletet többször megismételjük. Ha a hús már teljesen megpuhult, a fedőt levesszük, utoljára sörrel meglocsoljuk, és alacsonyabb fokozaton szafttal öntözve, a karaj bőrét ropogósra pirítjuk.