Borleves

Borleves

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
  • a díszítéshez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A mazsolát előző nap 1 dl borba áztatjuk.
  • Másnap leszűrjük, a leszűrt borhoz még 1 dl-t bort, valamint 1 dl vizet öntünk, és a fűszerekkel (fahéjrúd, szegfűszeg, reszelt citromhéj, só) felforraljuk.
  • Közben a tojássárgákat a cukorral és a pudingporral habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk a tejszínt, a maradék bort és vizet.
  • Amikor a fűszeres borlé felforrt, leszűrjük, a tojásos-tejszínes borhoz öntjük, és az egészet lassan felfőzzük, amíg egy kissé besűrűsödik. (Forrnia nem szabad!)
  • Tálaláskor a levest megszórjuk az aranymazsolával, és meghintjük fátyolnyi fahéjjal. (Melegen, hidegen egyaránt finom karácsonyi leves.)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/2 540 kcal, 1 adag/625 kcal