Bécsi szelet

Bécsi szelet

Hozzávalók

0/7Hozzávalók
  • a sütéshez:
  • a díszítéshez:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A húst felszeleteljük, és a szeleteket két fólia közé téve kb. 4mm vastagságúra óvatosan kiklopfoljuk, széleiket - hogy sütés közben ne ugorjanak össze - kissé beirdaljuk, majd megsózzuk. 
  • A tojásokat felverjük, a szeleteket  először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. 
  • Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a szeleteket belehelyezzük. 
  • A szeleteket kb. 2 perc sülés után megfordítjuk, és mindkét oldalukat aranysárgára sütjük. 
  • Papírtörlőn óvatosan lecsepegtetjük, citromcikkekkel díszítjük. 
  • Általában valamilyen burgonyakörettel tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre