
Hozzávalók
- a páchoz:
- a tésztához:
Elkészítés
- Először elkészítjük a barbecue pácot a hozzávalók alapos összekeverésével.
- A csirkemellet felszeleteljük, csíkokra vágjuk, és bevizezett bambuszpálcikákra szalagszerűen felszúrjuk. Kissé megsózzuk, és mindkét oldalukat a páccal alaposan bekenjük.
- A cukkinit zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát és a petrezselymet felaprítjuk, az aszalt paradicsomot, gombát apróra, a paprikát csíkokra vágjuk, a kakukkfüvet száráról lecsipkedjük.
- A felforrósított 1 evőkanál olajon az apróra vágott fokhagymát kissé megpirítjuk - vigyázzunk, nehogy megégjen -, hozzáadjuk a cukkinit, paradicsomot, kakukkfüvet, paprikát és gombát. Jól összepirítjuk, és meghintjük a zöldpetrezselyemmel.
- A pennetésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és elkeverjük a gombás-cukkinis raguval.
- A csirkemell nyársak mindkét oldalát a maradék felhevített olajon megsütjük.
- A zöldséges tésztát tálra halmozzuk, és ráhelyezzük a fűszeres csirkenyársakat. (A tészta tetejét kevés reszelt sajttal is megszórhatjuk.)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/3 148 kcal, 1 adag/787 kcal