Bazsalikomos fenyőmagos penne
Hozzávalók
-
40
dkg
penne száraztészta
-
4
evőkanál
fenyőmag
-
3
gerezd
fokhagyma
-
1
csokor
bazsalikom levél
-
3
evőkanál
olíva olaj
-
reszelt sajt
(ízlés szerint)
Elkészítés
-
A fokhagyma gerezdeket finomra felaprítjuk, és a felhevített olajon megfuttatjuk. (Vigyázzunk, nehogy odaégjen, mert akkor keserű lesz!)
-
Hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, kétszer-háromszor megkeverjük, és a tűzről levesszük.
-
Pár csepp olajon a fenyőmagot megpirítjuk.
-
A penne tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, ráöntjük a fokhagymás-bazsalikomos olajat, és összekeverjük.
-
A tésztát tálra szedjük, meghintjük a reszelt sajttal és a pirított fenyőmaggal. Sült csirkével is tálalhatjuk.