Bazsalikomos fenyőmagos penne

Hozzávalók

  • 40 dkg penne száraztészta
  • 4 evőkanál fenyőmag
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom levél
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • reszelt sajt (ízlés szerint)

Elkészítés

  1. A fokhagyma gerezdeket finomra felaprítjuk, és a felhevített olajon megfuttatjuk. (Vigyázzunk, nehogy odaégjen, mert akkor keserű lesz!)
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, kétszer-háromszor megkeverjük, és a tűzről levesszük.
  3. Pár csepp olajon a fenyőmagot megpirítjuk.
  4. A penne tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, ráöntjük a fokhagymás-bazsalikomos olajat, és összekeverjük.
  5. A tésztát tálra szedjük, meghintjük a reszelt sajttal és a pirított fenyőmaggal. Sült csirkével is tálalhatjuk.