Barackos-túrós kevert süti

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 0,5 tasak sütőpor
  • csipet
  • a tetejére

  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • 4-5 db felezett őszibarack befőtt
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

  1. A tojásokat a kristálycukorral jól kikeverjük, majd apránként hozzákeverjük a többi alapanyagot.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a tésztamasszát beleöntjük.
  3. A túrót a cukorral, búzadarával és a citromhéjjal krémesre keverjük, majd egy kiskanállal, foltokban a tészta tetejére pöttyözzük.
  4. A barackot jól lecsepegtetjük, felkockázzuk. A gyümölcs darabokat azokra a helyekre potyogtatjuk, ahová nem került túró.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük. (Mielőtt kivesszük, csináljunk tűpróbát, hogy kellően megsült-e.)
  6. Rácsra téve hűtsük ki, szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.