Bakonyi sertéspörkölt
Hozzávalók
-
60
dkg
sertéscomb
-
2
fej
vöröshagyma
-
2
db
fokhagymagerezd
-
2
evőkanál
étolaj
-
1
db
zöldpaprika
-
1
db
paradicsom
-
30
dkg
gomba
-
só
-
bors
-
pirospaprika
-
erős paprika krém
Elkészítés
-
A húst megmossuk, majd felkockázzuk, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon üvegesre dinszteljük.
-
Beletesszük a felkockázott húst, és fehéredésig pároljuk.
-
Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a pirospaprikát, a paprikakrémet, a fokhagymát, a felkockázott paprikát és paradicsomot, valamint a felszeletelt gombát.
-
Kevés vízzel felengedjük, és készre főzzük.(Aki szereti, tejföllel is behabarhatja, de akkor már nem pörkölt, hanem paprikás.)
-
Köretként legjobban galuska illik hozzá.