Bajor kifli

Bajor kifli

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
    a tésztához:
  • a kifőzéshez:

Elkészítés

0/8Utasítások
  • A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  • Nagyobb tálba tesszük a kétféle lisztet, hozzáadjuk az olajat, a sót, az élesztős tejet, és dagasztás közben apránként annyi langyos vizet öntünk hozzá, amennyitől sima, rugalmas, nem túl kemény tésztát kapunk.
  • Az alaposan kidolgozott tésztát letakarva fél órán át kelesztjük, majd 12 részre osztjuk, mindegyiket meggömbölyítjük, és 10 percig állni hagyjuk.
  • A gömböket egyenként kinyújtjuk és kiflivé tekerjük fel.
  • Fölforralunk 1 liter vizet a szódabikarbónával és a sóval.
  • Nagyobb lapátkanállal a gyöngyöző vízbe engedjük a kifliket (egyszerre csak kettőt-hármat), és egyszer megfordítva kb. fél percig főzzük , majd kivesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
  • Díszítésként éles késsel (pengével) minden kiflit bevágunk néhányszor.
  • Megszórhatjuk őket durva szemű sóval vagy magokkal. 25-30 perc pihentetés után 200 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt barnára sütjük. (A kész, még forró péksüteményeket megkenhetjük kevés tejszínnel vagy tejjel, hogy szép fényesek legyenek.)
Mennyiség: 1 személyre