Bagett 3

Hozzávalók

  • 35 dkg öregtészta (ld. öregtészta recept)
  • 2,8 dl langyos víz
  • 2 teáskanál
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál joghurt
  • 50 dkg kenyérliszt BL 80
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 dkg élesztő
  • a szóráshoz:

  • szezámmag
  • mák
  • sajt
  • só stb.

Elkészítés

  1. A bagett hozzávalóiból tésztát dagasztunk, és a duplájára kelesztjük.
  2. Lisztezett lapra borítjuk, és 3 egyforma cipóra osztjuk.
  3. Bagettre formázzuk, és bagett sütőformába, vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. (A bagettek formázása az interneten megtekinthető.)
  4. A bagett rudakat ismét duplájára kelesztjük, majd pengével bevágjuk őket.
  5. Amíg a sütőt 200 fokra előmelegítjük  ismét kelni hagyjuk a tésztát.
  6. A sütőbe helyezés előtt kevés vízzel lepermetezzük, megszórjuk a tetszés szerinti magokkal/sajttal/sóval.
  7. Kb. 20-25 percig sütjük, majd rácsra téve, kevés vízzel ismét megpermetezve hagyjuk kihűlni.