Baconos töltött fasírt

Baconos töltött fasírt

Hozzávalók

0/13Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
  • A zsemléket beáztatjuk, majd alaposan kicsavarjuk. A darált húst elkeverjük az áztatott zsemlével, a tojásokkal, a megpárolt vöröshagymával, a lereszelt fokhagymával és a fűszerekkel. (Ha a massza túlságosan lágy lenne, egy kevés zsemlemorzsát keverjünk hozzá.)
  • A camembert sajtot 12 db egyforma kockára vágjuk. Egy 8 cm átmérőjű muffinsütő tálkáit kereszt alakban a baconszalonna szeletekkel kibélelünk úgy, hogy a szeletek túllógjanak a formán. Félig megtöltjük a fasírthússal, ráhelyezünk 1-1 kocka sajtot, megtöltjük a formát húsmasszával, és ráhajtjuk a baconszalonnát.
  • 200 fokos sütőben pirosra sütjük. (A hozzávalók kb. 16 dkg fasírtra elegendőek, de a muffinsütők általában 12 tálkásak, ezért megmaradt húsból formázzunk golyókat, és egy kisebb méretű muffinformában, vagy tűzállótálban süssük meg.
  • El lehet készíteni fele mennyiségű baconnal is, ebben az esetben minden tálkába csak 1-1 szelet szalonnát tegyünk.)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

12 db / 3.168 kcal, 1 db / 264 kcal