
Hozzávalók
- a tetejére:
- a kenéshez:
Elkészítés
- A tésztához az élesztőt egy kevés tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztát gyúrunk. Mikor a tészta összeállt hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat, és addig dagasztjuk géppel, vagy kézzel, amíg fényes, hólyagos tésztát kapunk. Ekkor enyhén meglisztezzük a tetejét, és egy tiszta konyharuhával letakarva 10-15 percig pihentetjük, majd ismét átgyúrjuk, és 8 felé vágva kigömbölyítjük a darabokat. Letakarva pihentetjük.
- Míg a tészta pihen, addig elkészítjük a bacont, amit egy serpenyőben félig átsütünk, vigyázva, hogy ne süljön meg teljesen. A sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, a tejfölt átkeverjük, hogy egynemű, kenhető legyen.
-
- Előmelegített sütőbe téve, 180 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Megjegyzés:
Szilvásgombóc Konyhája recept alapján