Baconos-sajtos papucs

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
  • a tetejére:
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A tésztához az élesztőt egy kevés tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztát gyúrunk. Mikor a tészta összeállt hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat, és addig dagasztjuk géppel, vagy kézzel, amíg fényes, hólyagos tésztát kapunk. Ekkor enyhén meglisztezzük a tetejét, és egy tiszta konyharuhával letakarva 10-15 percig pihentetjük, majd ismét átgyúrjuk, és 8 felé vágva kigömbölyítjük a darabokat. Letakarva pihentetjük.
  • Míg a tészta pihen, addig elkészítjük a bacont, amit egy serpenyőben félig átsütünk, vigyázva, hogy ne süljön meg teljesen. A sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, a tejfölt átkeverjük, hogy egynemű, kenhető legyen.
  • A tésztagolyókat oválisra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A közepüket megkenjük egy-egy kanál tejföllel, elosztjuk a tetejükön az elősütött bacont, és megszórjuk reszelt sajttal. A tésztát körben lekenjük egy felvert tojással. Mielőtt sütőbe tesszük, meleg helyen 15-20 percig kelesztjük, és sütés előtt még egyszer óvatosan körbe kenjük tojással.
  • Előmelegített sütőbe téve, 180 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Megjegyzés:
Szilvásgombóc Konyhája recept alapján