Baconös-sajtos csirkemell spárgával

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A megmosott és szárazra törölt csirkemellfilét félbevágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd legalább 30 percet állni hagyjuk. A spárgát meghajlítjuk, letörjük a fás részét, majd megmossuk, és alaposan lecsepegtetjük. (Ha fehér spárgából csináljuk, a spárgát meghámozzuk.) Megszórjuk sóval, őrölt borssal, és összeforgatjuk.
  • 3-4 szelet bacont lefektetünk úgy, hogy fedjék egymást, majd ráhelyezünk néhány darab spárgát. Ezután rátesszük a befűszerezett csirkemellet, majd ráhajtjuk a túllógó bacont, és egy gyors mozdulattal átfordítjuk.
  • A tepsi vagy sütőtál alját kikenünk egy evőkanál olajjal. Ráhelyezzük a becsomagolt csirkemelleket, és meglocsoljuk a maradék olajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 25 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, megszórjuk a reszelt sajttal, és még addig sütjük, amíg a sajt a tetejére olvad.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

mindmegette.hu