Baconos pizza

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1/2 teáskanál cukor
  • kb. 2,5 dl langyos víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál
  • 1 kiskanál szárított kakukkfű
  • a rátéthez:

  • 200 g sűrített paradicsom
  • 20 dkg gomba
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 evőkanál olajbogyó
  • 2 evőkanál konzerv kukorica
  • 15 dkg trappista sajt
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 1 evőkanál pizzakrém
  • kakukkfű
  • oregánó
  • őrölt bors
  • olaj

Elkészítés

  1. A langyos tejben a cukrot elkeverjük, és felfuttatjuk benne az összemorzsolt élesztőt.
  2. Ha az élesztő megkelt, hozzáadjuk a sóval és a száráról lemorzsolt kakukkfűvel elkevert liszthez.
  3. Annyi langyos vízzel dagasztjuk be, hogy kissé lágy, ragacsos tésztát kapjunk, végül apránként hozzáadjuk az olajat, mellyel készre kidolgozzuk.
  4. A tésztát letakarva, huzatmentes helyen, duplájára kelesztjük.
  5. Amíg a tészta kel, elkészítjük a mártást.
  6. A gombát szeletekre vágjuk, kevés olajon, sóval és borssal zsírjára pirítjuk.
  7. A vöröshagymát felaprózzuk, egy evőkanál olajon megdinszteljük, majd hozzáadunk egy gerezd felaprított fokhagymát, mellyel épphogy csak megpirítjuk.
  8. Beletesszük a gombát, felöntjük az egy dl vízzel elkevert sűrített paradicsommal.
  9. Sózzuk, meghintjük őrölt borssal, oregánóval, a leszárazott kakukkfűvel, ízesítjük a pizzakrémmel, és kicsit besűrítjük.
  10. A megkelt tésztát kiolajozott tepsiben kézzel széthúzogatjuk, meghintjük a kakukkfűvel, és e180 fokra előmelegített sütőben kb. 5-8 percig elősütjük.
  11. A sütőből kivéve megkenjük a paradicsomos mártással, rátesszük a nagyobb darabokra vágott bacont, a lecsepegtetett kapri- és olajbogyót, kukoricát. 
  12. Végül beterítjük a reszelt sajttal. 180 fokos (légkeveréses 165 fok) sütőben készre sütjük.