Baconos pizza

Baconos pizza

Hozzávalók

0/23Hozzávalók
    a tésztához:
  • a rátéthez:

Elkészítés

0/12Utasítások
  • A langyos tejben a cukrot elkeverjük, és felfuttatjuk benne az összemorzsolt élesztőt.
  • Ha az élesztő megkelt, hozzáadjuk a sóval és a száráról lemorzsolt kakukkfűvel elkevert liszthez.
  • Annyi langyos vízzel dagasztjuk be, hogy kissé lágy, ragacsos tésztát kapjunk, végül apránként hozzáadjuk az olajat, mellyel készre kidolgozzuk.
  • A tésztát letakarva, huzatmentes helyen, duplájára kelesztjük.
  • Amíg a tészta kel, elkészítjük a mártást.
  • A gombát szeletekre vágjuk, kevés olajon, sóval és borssal zsírjára pirítjuk.
  • A vöröshagymát felaprózzuk, egy evőkanál olajon megdinszteljük, majd hozzáadunk egy gerezd felaprított fokhagymát, mellyel épphogy csak megpirítjuk.
  • Beletesszük a gombát, felöntjük az egy dl vízzel elkevert sűrített paradicsommal.
  • Sózzuk, meghintjük őrölt borssal, oregánóval, a leszárazott kakukkfűvel, ízesítjük a pizzakrémmel, és kicsit besűrítjük.
  • A megkelt tésztát kiolajozott tepsiben kézzel széthúzogatjuk, meghintjük a kakukkfűvel, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5-8 percig elősütjük.
  • A sütőből kivéve megkenjük a paradicsomos mártással, rátesszük a nagyobb darabokra vágott bacont, a lecsepegtetett kapri- és olajbogyót, kukoricát. 
  • Végül beterítjük a reszelt sajttal. 180 fokos (légkeveréses 165 fok) sütőben készre sütjük.
Mennyiség: 1 személyre