Hozzávalók
-
a tésztához:
- a rátéthez:
Elkészítés
- A langyos tejben a cukrot elkeverjük, és felfuttatjuk benne az összemorzsolt élesztőt.
- Ha az élesztő megkelt, hozzáadjuk a sóval és a száráról lemorzsolt kakukkfűvel elkevert liszthez.
- Annyi langyos vízzel dagasztjuk be, hogy kissé lágy, ragacsos tésztát kapjunk, végül apránként hozzáadjuk az olajat, mellyel készre kidolgozzuk.
- A tésztát letakarva, huzatmentes helyen, duplájára kelesztjük.
- Amíg a tészta kel, elkészítjük a mártást.
- A gombát szeletekre vágjuk, kevés olajon, sóval és borssal zsírjára pirítjuk.
- A vöröshagymát felaprózzuk, egy evőkanál olajon megdinszteljük, majd hozzáadunk egy gerezd felaprított fokhagymát, mellyel épphogy csak megpirítjuk.
- Beletesszük a gombát, felöntjük az egy dl vízzel elkevert sűrített paradicsommal.
- Sózzuk, meghintjük őrölt borssal, oregánóval, a leszárazott kakukkfűvel, ízesítjük a pizzakrémmel, és kicsit besűrítjük.
- A megkelt tésztát kiolajozott tepsiben kézzel széthúzogatjuk, meghintjük a kakukkfűvel, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5-8 percig elősütjük.
- A sütőből kivéve megkenjük a paradicsomos mártással, rátesszük a nagyobb darabokra vágott bacont, a lecsepegtetett kapri- és olajbogyót, kukoricát.
- Végül beterítjük a reszelt sajttal. 180 fokos (légkeveréses 165 fok) sütőben készre sütjük.
Mennyiség:
1 személyre