Baconos kifli

Baconos kifli

Hozzávalók

0/13Hozzávalók
    a tésztához:
  • a kenéshez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A tészta hozzávalóit kenyérsütőgéppel, vagy kézzel összedagasztjuk. és langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük. (Ha kézzel dagasztunk, akkor az élesztőt kevés langyos cukros tejben először futtassuk fel.)
  • A baconszalonnát nagyon apróra vágjuk, majd kisütjük.
  • A megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk, és mindegyiket vékony, kerek lappá nyújtjuk. A lapokat 4-4 körcikkre vágjuk, vékonyan megkenjük a bacon zsírjával, és megszórjuk a pörccel, majd kifli alakúra feltekerjük. Negyedórát kelesztjük, majd a kiflik tetejét kevés vízzel elkevert tojással lekenjük, durva szemcséjű sóval és köménymaggal megszórjuk.
  • Előmelegített sütőben (légkeveréses 170 fok), kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
  • Amíg a kifli sül, a fokhagymát lereszeljük, kevés vízzel és sóval elkeverjük, majd a sütőből kivett, forró kifliket megkenjük vele.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

16 db/3558 kcal, 1 db/222 kcal