Baconos-gombás fodrosmetélt

Hozzávalók

  • 20 dkg bacon
  • 40 dkg csiperke gomba
  • 25 dkg fodros metélt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A bacont kb. 1 cm széles csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk.
  2. Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a baconszalonnát, megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, fedő nélkül zsírjára sütjük. Óvatosan sózzuk, mert a szalonna sós, és meghintjük őrölt borssal.
  3. Közben a fodrosmetéltet sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a gombához adjuk. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, összeforgatjuk, és 1-2 percig összesütjük.
Recept megjegyzései

3 adag/2 262 kcal,1 adag/752 kcal