10
evőkanál
fekete kávé(apránként adjuk a tésztához)
12
dkg
darált dió
16
dkg
liszt
1
csomag
sütőpor
2
evőkanál
víz
4
db
tojás fehérje
a krémhez:
20
dkg
darált dió
20
dkg
porcukor
20
dkg
margarin
1
dl
rum vagy 1 fiola rum aroma
kevés tej
a mázhoz:
3
evőkanál
kakaópor
16
dkg
kristálycukor
7
dkg
vaj
kevés tej(fele lehet fekete kávé is)
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összekeverjük, a 4 tojás fehérjét keményre verjük és óvatosan a masszához adjuk.
A tésztaalapot – mint a piskótát – megsütjük.
A krémhez a darált diót a porcukorral és a kevés tejjel sűrűre felfőzzük, belekeverjük a rumot és kihűtjük.
A margarint habosra keverjük, majd összevegyítjük a kihűlt diókrémmel. A diós piskótalapot a krémmel megkenjük. A mázhoz a kakaóport a cukorral és a tejjel (kávéval) felfőzzük, hozzáadjuk a vajat, és a bevonatot a sütemény tetejére öntjük és elsimítjuk.
Recept megjegyzései
A csokimáz tetejére szórhatunk reszelt, vagy apróra tördelt csokoládét is.