Babaszelet

Hozzávalók

  • 2 db tojás sárgája
  • 30 dkg cukor
  • 10 evőkanál fekete kávé (apránként adjuk a tésztához)
  • 12 dkg darált dió
  • 16 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál víz
  • 4 db tojás fehérje
  • a krémhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 dl rum vagy 1 fiola rum aroma
  • kevés tej
  • a mázhoz:

  • 3 evőkanál kakaópor
  • 16 dkg kristálycukor
  • 7 dkg vaj
  • kevés tej (fele lehet fekete kávé is)

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, a 4 tojás fehérjét keményre verjük és óvatosan a masszához adjuk.
  2. A tésztaalapot – mint a piskótát – megsütjük.
  3. A krémhez a darált diót a porcukorral és a kevés tejjel sűrűre felfőzzük, belekeverjük a rumot és kihűtjük.
  4. A margarint habosra keverjük, majd összevegyítjük a kihűlt diókrémmel. A diós piskótalapot a krémmel megkenjük. A mázhoz a kakaóport a cukorral és a tejjel (kávéval) felfőzzük, hozzáadjuk a vajat, és a bevonatot a sütemény tetejére öntjük és elsimítjuk.
Recept megjegyzései

A csokimáz tetejére szórhatunk reszelt, vagy apróra tördelt csokoládét is.