Aszpik (gyorsan)
Hozzávalók
-
4,5
dkg
zselatin
-
2,5
cl
fehérborecet
-
0,5
dl
fehérbor
-
0,5
dl
víz
-
1 kicsi
fej
vöröshagyma
-
25
szem
egész fekete bors
-
1-2
babérlevél
-
1
dkg
só
Elkészítés
-
A vizet felforraljuk, és a zselatin kivételével beletesszük a hozzávalókat.
-
Kb. 15 percig lassú tűzön főzzük.
-
A zselatint egy kevés langyos vízzel feloldjuk, és belekeverjük a fűszeres levünkbe.
-
Lassan, éppen csak forralásig főzzük, leszűrjük.
-
Kihűtve, de még folyósan használjuk fel hidegtálak készítéséhez.
-
A képen látható aszpikkal fényezett hidegtálon tormakrémes sonkatekercs, kaviáros töltött tojás és sajtkrémes tekercs látható, melyeknek elkészítési leírása a receptek között megtalálható.