Aszpik (gyorsan)

   

Hozzávalók

  • 4,5 dkg zselatin
  • 2,5 cl fehérborecet
  • 0,5 dl fehérbor
  • 0,5 dl víz
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 25 szem egész fekete bors
  • 1-2 babérlevél
  • 1 dkg

Elkészítés

  1. A vizet felforraljuk, és a zselatin kivételével beletesszük a hozzávalókat.
  2. Kb. 15 percig lassú tűzön főzzük.
  3. A zselatint egy kevés langyos vízzel feloldjuk, és belekeverjük a fűszeres levünkbe.
  4. Lassan, éppen csak forralásig főzzük, leszűrjük.
  5. Kihűtve, de még folyósan használjuk fel hidegtálak készítéséhez.
  6. A képen látható aszpikkal fényezett hidegtálon tormakrémes sonkatekercs, kaviáros töltött tojás és sajtkrémes tekercs látható, melyeknek elkészítési leírása a receptek között megtalálható.