Aszalt barackos keksz
Hozzávalók
-
12
dkg
margarin
-
15
dkg
cukor
-
1
db
tojás
-
16
dkg
liszt
-
1/4
mokkáskanál
szódabikarbóna
-
5
dkg
aszalt sárgabarack
-
reszelt citromhéj
-
csipet
szegfűszeg
-
csipet
só
Elkészítés
-
A margarint a cukorral és a tojással habosra keverjük.
-
A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, sóval, citomhéjjal, szegfűszeggel, és beleforgatjuk a tojásos masszába.
-
Belekeverjük a megmosott, felaprított sárgabarackot, és sütőpapírral kibélelt tepsibe kanállal diónyi halmokat kanalazunk. (A halmok között legalább 5 cm távolságot hagyjunk, mivel sütés közben a tészta szétterül.)
-
180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütjük, amíg enyhén barnulni kezd.