Aszalt barackos keksz

Hozzávalók

  • 12 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 16 dkg liszt
  • 1/4 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • reszelt citromhéj
  • csipet szegfűszeg
  • csipet

Elkészítés

  1. A margarint a cukorral és a tojással habosra keverjük.
  2. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, sóval, citomhéjjal, szegfűszeggel, és beleforgatjuk a tojásos masszába.
  3. Belekeverjük a megmosott, felaprított sárgabarackot, és sütőpapírral kibélelt tepsibe kanállal diónyi halmokat kanalazunk. (A halmok között legalább 5 cm távolságot hagyjunk, mivel sütés közben a tészta szétterül.)
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütjük, amíg enyhén barnulni kezd.