
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a lerakáshoz:
- az öntethez:
Elkészítés
- Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejben, 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk.
- A tészta többi hozzávalóihoz – a vajat/margarint kivéve - hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a robotgép dagasztó pálcáival összedolgozzuk a tésztát.
- Ha a tészta már hólyagos, hozzáadjuk az olvasztott vajat/margarint és ezzel is jól eldolgozzuk.
- Lefedve – huzattól védett helyen – kb. 1 órát kelesztjük. (Legjobb hely a kelesztésre a mikrósütő, természetesen nem bekapcsolva.)
- Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk.
- Egy tortaformát, vagy egy kisebb tepsit vajjal/margarinnal kikenünk, a lerakáshoz szükséges többi vajat megolvasztjuk.
- A jól megkelt tésztából a legkisebb méretű pogácsaszaggatóval – likőrös pohár is megteszi – pogácsákat szaggatunk, és a formába/tepsibe rakjuk.
- Amikor egy sort leraktunk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a darált dió, cukor és a citromhéj keverékével, valamint a mazsola felével.
- A következő sort ugyanígy készítjük. (A második sorra a tészta rendszerint elfogy.)
- A tésztát langyos helyen újra kelesztjük. (kb. 30-35 perc)
- Ezt követően a kicsit felvert tojás fehérjével a tészta tetejét megkenjük, és közepes sütőben (légkeveréses 170º) kb. 35-40 percig sütjük.
- A megsült tésztát nem vágjuk, hanem galuskáira szedjük és a vaníliaporból készített öntettel tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
6 adag/3632 kcal, 1 adag/725 kcal