Anyós szendvics

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemáj
  • 0,5 kg zsír (sertés/kacsa/liba)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 mokkáskanál pirospaprika

Elkészítés

  1. A felolvasztott zsírba óvatosan belehelyezzük a megtisztított és nagyobb darabokra vágott csirkemájat.
  2. Óvatosan kevergetve a májat puhára sütjük.
  3. A fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk a csirkemájhoz, és kb. 5 másodpercig – amikor is a fokhagyma illatát már érezzük – együtt sütjük.
  4. A tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát.
  5. Kihűlés után a hűtőben kifagyasztjuk, és friss kenyérre kenve és megsózva, hagymával, paprikával, paradicsommal, vagy ha szezonja van, kovászos uborkával fogyasztjuk.