Amerikai sajtos tészta (Mac and cheese)

Amerikai sajtos tészta (Mac and cheese)

Hozzávalók

0/12Hozzávalók

Elkészítés

0/7Utasítások
  • A száraz tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  • Amíg a tészta fő, elkészítjük a sajtmártást.
  • A vajat és olajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet, 1-2 percig kevergetjük, majd felöntjük a tejszínnel és a tejjel.
  • Ízesítjük sóval, őrölt borssal, szerecsendióval és kakukkfűvel.
  • Amikor a mártás besűrűsödött, levesszük a tűzről és elkeverjük benne a sajt 3/4-ét.
  • A tésztát összekeverjük a sajtmártással, egy sütőtálba vagy tepsibe terítjük, tetejét a maradék reszelt sajttal, valamint zsemlemorzsával hintjük meg.
  • 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Mennyiség: 1 személyre