Amerikai sajtos tészta 2

Hozzávalók

  • 50 dkg száraztészta (penne, szarvacska, rövid cső, stb.)
  • 12 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 2 teáskanál mustár
  • 2 teáskanál Worchester szósz
  • 30 dkg cheddar sajt
  • 15 dkg edami vagy füstölt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 7,5 dl tej
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk.
  2. Fehéredés után belekeverjük a mustárt, Worchester szószt.
  3. Felengedjük a tejjel és a tejszínnel.
  4. Folyamatosan kevergetve besűrítjük.
  5. Ekkor hozzáadjuk a lereszelt sajtokat, és addig kevergetjük, amíg a sajt fel nem olvad.
  6. A sajtszószt elkeverjük a főtt tésztával.
  7. Egy jénait kivajazunk, belesimítjuk a sajtos tésztát.
  8. 170 fokra előmelegített sütőben sütjük, míg a teteje szépen megbarnul.