A mandulát forrásban lévő vízbe dobjuk, rövid ideig forraljuk, majd hideg vízbe tesszük, ezáltal a héjából könnyedén ki tudjuk nyomni a szemeket. Az így megtisztított mandulát megszárítjuk, majd liszt finomságúra megőröljük, és elkeverjük benne a porcukrot.
A tojásfehérjéket a csipet sóval verni kezdjük, mielőtt teljesen megkeményedne, hozzáadjuk a kristálycukrot, amellyel készre verjük.
A felvert tojásfehérjét óvatosan, hogy a habot ne nagyon törjük, a cukros mandulához keverjük, ízesítjük a keserű mandula aromával.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A mandulás masszából diónyi gombócokat formázunk, és a tepsibe rakosgatjuk. A puszedlik tetejét késsel kissé elsimítjuk, tetejüket jégcukorral megszórhatjuk.
A tepsit középső bordarácsra helyezzük, és kb. 30-35 perc alatt a süteményt aranysárgára sütjük. (A puszedlik eleinte még kissé kemények, de néhány nap alatt megpuhulnak, fémdobozban vagy üvegben sokáig eltarthatók.)